Sweden

Alimak Hek utvecklar kranhissar i samarbete med Manitowoc

2015-07-03

Alimak Hek, en ledande global industrikoncern inom vertikala transportlösningar, har tecknat avtal med den amerikanska industrikoncernen Manitowoc Company Inc. (Manitowoc) gällande gemensam utveckling och produktion av specialiserade interna kranhissar.

Alimak Hek utvecklar kranhissar i samarbete med Manitowoc

Avtalet omfattar gemensam utveckling och distribution av kranhissar. Alimak Hek kommer att leverera standardiserade externa operatörshissar anpassade för Manitowocs sortiment av kranar och som kommer att erbjudas genom de båda företagens respektive sälj- och distributionsnätverk.

Därutöver har Alimak Hek tecknat ett exklusivt distributionsavtal med Manitowoc gällande interna kranhissar, fästa på insidan av kranmasten, som kommer att säljas och distribueras exklusivt av Manitowoc.

De nya kranhissarna möter de högt ställda hälso- och säkerhetskrav som finns i Europa, inklusive den senaste lagstiftningen i Frankrike som kräver tillgång till hissar för kranförare som behöver klättra över 60 meter till förarhytten samt över 30 meter enligt de nya reglerna som träder i kraft 2017.

“Vi är väldigt glada över det nya avtalet med Manitowoc med gemensam utveckling av kranhissar. Ökade krav på hälsa och säkerhet gällande vertikala transportlösningar är en av de globala trender vi ser i både mogna marknader och i utvecklingsmarknader. De nya kranhissarna ger säker och snabb tillgång till operatörshytterna och är ytterligare ett exempel på vår strategi att bredda vår produktportfölj och service till olika industrier och tillämpningsområden, säger Tormod Gunleiksrud, VD och koncernchef Alimak Hek Group.

Både de interna och externa produktversionerna kommer att presenteras för första gången på Manitowocs kundevent den 23-26 juni 2015. Båda lösningarna kommer att finnas tillgängliga från och med början av 2016.

Om Manitowoc Company Inc.

The Manitowoc Company, Inc. grundades 1902 och är en industrikoncern med 92 produktions-, distributions- och serviceanläggningar i 25 länder. Företaget är en av de främsta utvecklarna och leverantörerna av kranar till byggindustrin. Under 2014 omsatte Manitowoc totalt 3.9 miljarder USD varav cirka hälften utanför USA. http://www.manitowoccranes.com

Om Alimak Hek

Alimak Hek är en ledande global industrikoncern inom design, utveckling, tillverkning, distribution och underhåll av vertikala transportlösningar inom kuggstångsdrift. Bolaget tillhandahåller högkvalitativa hissar och plattformar, framförallt inom industri- och byggsektorn. Alimak Hek har en global försäljnings-, service- och distributionsplattform i över 50 länder och starka marknadspositioner. Bolaget har en väletablerad och stabil eftermarknadsverksamhet och dess stora globala installerade bas på ca 21 000 enheter förser Alimak Hek med unik förståelse för kundernas behov. Alimak Hek grundades 1948, har sitt huvudkontor i Stockholm och sysselsätter över 1 100 personer över hela världen.

För mer information, vänligen kontakta:

Tormod Gunleiksrud
VD och koncernchef
Tel: +46 8 402 1442